https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13962644_1250618118304785_7860197229721077201_n.jpg?oh=4210c6d51631d5c77777235a443bcc02&oe=584848F0
 
LOGGAGYMUrstarkUmeå
Det här är den största behållningen av att jobba med detta, att se dessa fantastiska förändringar och få vara med när människor börjar tro på sig själva. Här nedan en text från Emma :
För nästan exakt ett år sedan tog jag beslutet att börja prioritera mig själv. Jag var då en 39-årig heltidsarbetande småbarnsmamma som aldrig tränade eller tog hand om min egen hälsa. Jag vägde över 80 kilo, sov dåligt och hade mycket värk i kroppen. Det var otroligt svårt att förstå att den trötta figuren som stirrade tillbaka på mig i spegeln faktiskt var jag. Tidigare hade jag gjort halvhjärtade försök att komma igång med träning men det var svårt. Kroppen protesterade med mera värk, jag var svag och hade så dålig kondition att jag inte visste hur jag skulle börja.
Redan vid första träffen kände jag fullt förtroende för Cecilia. Hennes jordnära och genuina sätt gjorde att jag kände mig trygg. Jag behövde inte skämmas över att jag inte orkade göra en enda armhävning eller cykla i 5 minuter. Hon mötte mig på min nivå, fick mig att våga och fick mig att tro på mig själv och min egen förmåga. Respektfullt guidade hon mig genom övningar som stärkte upp min kropp inifrån och ut. Fokus låg hela tiden på att få en frisk, stark och välmående kropp. Det fanns ingen vikthets, inga förbud.
Efter bara några träningspass började jag märka skillnad. Jag blev starkare, piggare och fick en bättre hållning. Jag började förstå att min kropp är gjord för rörelse och utan att jag egentligen förstod hur det gått till var träningen en del av min vardag. Jag hade blivit en tränande person!
Jag har fortsatt att träna med Cecilia och kombinerar nu PT-pass med reguljära träningspass på Urstark. Idag är min värk nästan helt borta, vikten är normal och orken är så mycket bättre. Många har kommenterat min kroppsliga förändring och visst är det härligt att ha fått en ny kropp. Den största förandringen har dock varit på det mentala planet. Idag vågar jag mer. Jag litar mer på mig själv och känner att jag kommit i kontakt med min inre styrka.
Att börja träna med Cecilia är det bästa jag gjort för min självkänsla och mitt välmående och jag kan varmt rekommendera henne som personlig tränare.
Läs hela inlägget »

Det har varit rätt så stiltje på bloggfronten.
Vi har rivit, byggt och målat under långhelgerna och bara fokuserat på att få klart våran open gym yta. Och ja äntligen är den öppnad.
Under påskhelgen hade vi flera härliga pass, men roligaste fagen var nog när vi hade långfredagschipper och fikade efteråt.
Många efterfrågade receptet på chokladkakan jag gjort. Sjävklart utan gluten och vitt socker. Allt vi delar här är det.
Chokladkaka !
3 ägg
4 -5 färska urkärnade dadlar
1,5 dl mandelmjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
100gram smält smör
Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret.
Smörj en form, gärna rund med avtagbar kant.
Mixa ägg och dadlar, blanda i det torra.
Blanda i smöret. Häll upp i formen , grädda längst ner i ugnen mellan 12-15 min.
Taaaadddaaa så har du en mycket god kaka.
Servera som den är eller med grädde och bär. Brukar använda denna till tårtbotten med.

Ha en fin helg // cecilia

Läs hela inlägget »

Tack för att du delar med dig Cecilia. Att du hittat något som funkar för dig.

Läs hela inlägget »

Lena började på urstark mamma efter 2 graviditeter och mycket ryggont. Nu är hon en flitig besökare på alla våra pass och har byggt upp styrka inifrån och ut. ✨☀️

Läs hela inlägget »
I veckan var jag på en av 8 träffar i en grupp som jobbar med patienter med samma sort värkproblematik som jag.
En fantastik grej där dom lär ut träning som en stor del i smärthanteringen även hur man kan mentalt påverka sitt mående.

Denna gång var det dags för att ha en dietist på besök. Intressant, eftersom jag vet att kosten påverkar oss väldigt mycket, och framförallt oss med värk i kroppen.

Jag utbildade mig till kostrådgivare 2012 och sen dess har jag föreläst och använt mig av mina kunskaper både för min egen del men även till flertal kllienter och där jag sett fantastiska resultat och så många som fått enormt fina resultat där dom kunnat sluta med flertal värktabletter, blodtrycksmedeciner och fått en bättre ork och livskvalitet. Och till skillnad mot vad många tror så handlar det inte bara om övervikt utan om att få en bättre hälsa oavsett vad som står på vågen.

Ok nu åter till träffen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Enligt denna diestist så fanns det inget förutom att välja att äta var tredje timme som kunde hjälpa till, att välja bort livsmedel som vitt bröd eller pasta såg hon ingen vinnig i, hon sa att vi var tvungen att få i oss exempelvis Pasta för att få i oss alla näringsämnen !? Var då tvungen att fråga vilka , -svaret var zink och magnesium.
Efter denna mening kom även att ska man välja att utesluta något livsmedel så ska man göra det "övervakat" av någon inom sjukvården.
Sedan kom frågan om halvfabrikat, om det är något kring detta vi ska tänka på. Svaret - Nej men exempelvis fiskpinnar är ett bra alternativ, man kan ju micra broccoli till. Att halvfabrikat är bra alternativ för att få i sig mat.

Ok ska försöka svara på varför jag tycker detta är så galet som det kan bli.
Först och främst nämdes inte ens den stora boven i dagens samhälle Socker ! När det är rätt så välkänt för alla att det inte är speciellt vettigt att inta, främst då man vet att tröstätning och viktuppgång går hand i hand med mycket smärtor och ångesthantering.

Pasta och näringsämnen :
Hur får vi i oss zink?
Kött, mejeriprodukter, fullkornsprodukter och inälvsmat är bra källor till zink. Upptaget av zink underlättas av animaliska proteiner. Även musslor, ost och nötter är rika på zink.
Hur får vi i oss magnesium?
Magnesium finns främst i baljväxter, bladgrönsaker, fullkornsprodukter och kött, fisk och skaldjur. Vi får också i oss magnesium genom vattnet vi dricker, framförallt i kommuner med hårt vatten. ( källa från livsmedelsverket )

Ingenstans står pasta ! Enormt dumt exempel.
När sedan en deltagare frågar att det måste väl vara smart att ta bort vitt bröd som hen funderat på. Kommer svaret att det inte alls behövs. 
Det vet väl alla nuförtiden att det inte finns någon anlednings alls att äta vitt bröd, gott kanske ja. Men det är bara tomma snabba kolhydrater som är en stor del i varför många överäter, får diabetes och är överviktiga.

Ok sen kommer vi till halvfarikat som hon tog som ett bra alternativ:  Till vad? 
Hel och halvfabrikat är även det en del i vår tids ohälsa, främsat om vi tittar på alla märkliga tillsatser och att vår balans mellan omega3 och omega6 balansen inte alls blir bra. Att ha för hög andel omega6 i systemet gör att bla inflammationer i våra kroppar ökar.
Finns massor med information om detta om någon vill läsa vidare så är det enkelt att hitta information.

Kontentan av detta långa inlägg är iaf att jag blir förfärad, ledsen och förbannad över att det inte kan ges vettiga råd till människor som verkligen behöver få hjälp med detta. Har man värk eller andra sjukdomar är man som en testperson för massor med läkemedel. Som kommer med biverkningar som man får medicinera ännu mer.
Och att med något så naturligt och enkelt så som mat och livsråd hamnar i skymundan.

Jag är förutom det väldigt glad över att jag är påläst och att det finns människor som man kan vända sig till som har betydligt färskare och vettigare syn på detta område.

Så vad har du för erfarenheter, har du fått bra eller dåliga råd kring kosten av sjukvården?

Allt gott // Cecilia
 
Läs hela inlägget »

Vi presenterar stolt månadens medlem: RAMONA SÖDER. Du träffar henne säkrast på ett morgon pass svingandes en tung kettlebell. 

Läs hela inlägget »

Igår hade vi fullt hus i vår lokal.
Massor med inspiration, aha-upplevelser och skratt hela dagen. Vi kommer att hålla flera workshops under året. Så det här var en rolig raketstart. Redan nästa helg är det dags för nästa, i mobility !!
Vi bjöd på lunch och tror mer än hälften kom och ville ha receptet på brödet.
Kesobröd
4 ägg
3 dl keso
1 dl kokosmjöl
1msk fiberhusk
2 1/2 msk chiafrön (eller andra frön)
3 tsk bakpulver
2 msk olivolja/kokosolja/smält smör . Ta det du ha hemma.
Salt, ibland lägger jag i lite timjan eller annan örtkrydda för mer smak.
Mixa ägg, keso och olja
Blanda i det torra, på bakplåtspapper fördela ut i en hel platta eller som scones.
Grädda mitten av ugnen, 200 grader, tills det är klart. Ca 10-15 min, kolla efter en början till att bli gyllenbrunt.
Enjoy !!

Läs hela inlägget »

Mattias upplevde en förbättring redan efter tre veckors träning !!

Läs hela inlägget »

Nytt år, nya utmaningar som man brukar säga. 
Jag tänker inte säga några nyårslöften. 
Har heller inte tänkt ut några mål. 


Jag är inne i en klara av period, tänka rätt, tänka om. Vara snäll mot mig själv. 
In i det jag vet funkar, det som hjälpt mig tidigare. Att använda tankarna som hjälp, fokusera på det som funkar. 


Kosten och träningen måste få utrymme med, för det kommer rent fysiskt hjälpa mig på rätt väg. Inga konstigheter, inget kalkylerande och räknande utan bara ren naturlig mat. 


Det är viktigt att ta nya tag, inte känna sig misslyckad när man fallit av vagnen. Det betyder att vi är mänskliga och att vi lever. 


Vi lever och har möjligheten att påverka hur vi vill må, vi har möjligheten och bör ta chansen till en god hälsa allt efter våra förutsättningar. 
 
Efter att ha rest i Vietnam  under julledigheten är jag extra tacksam över våran friska luft och vårt rena vatten. 


Gott nytt år // Cecilia  


Läs hela inlägget »


Det är två dagar kvar till julafton, och vår familj har valt att spendera den i vietnam, på en ö som är lugn och under uppbyggnad. 


Tänker hur det hade varit idag om vi varit hemma, tänker på er där hemma och önskar verkligen att ni släpper på stress och måsten. Julen kommer oavsett hur städat huset hunnit bli, hur snyggt klapparna är inslagna eller hur mycket ni hann fixa på jobbet innan ledigheten. 


Vi slappar, njuter och är enormt tacksamma att vi valt att prioritera julen på det vi älskar. Resa, värme och nya upplevelser. 


Vi har i många år valt att spara och prioritera resor före annat. Och det är så värt det. Min värk blir mycket bättre i varmare klimat vilket ju såklart påverkar mitt humör väldigt mycket. Och närvaron med barnen och varandra blir också väldigt påtaglig när vi är på resande fot. 


Hur får du återhämtning under julhelgerna? Finns det något du prioriterar extra mycket? 


Varma hälsningar Cecilia 

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Ingrid Lindelöw Berntson » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Tack Cecilia! Själv fick jag inga kostråd alls när jag hade förhöjt blodsocker. ..”

  • Annika Svensson » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Ja, det där lät ju bara för bedrövligt!? Tur att det finns andra, som du med fl..”

  • Sandra Edlund » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Jag blev lika chockad som dig. Jag förstår poängen med att det är viktigt att få..”

  • Carina » Ingefärsdryck:  ”Ooh yey! Bra att detta dök upp på min sida och påminde mig om att fixa denna :)...”

  • Kristina » Jäkla skitdag:  ”Det är urstarkt att visa och berätta den sidan oxå!! Jag känner så väl igen mig,..”

Etiketter

LEVURSTARK PÅ INSTAGRAM