https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13962644_1250618118304785_7860197229721077201_n.jpg?oh=4210c6d51631d5c77777235a443bcc02&oe=584848F0
 
LOGGAGYMUrstarkUmeå

Att vara en udda fågel

Idag gästbloggar våran vän Ramona igen. Kloka ord om hur hon väljer att göra. Hon inspirerar mig i att lägga undan telefon mer sommar och vara mer närvarande här och nu. Här kommer hennes inlägg.

Jag tror alla vid något tillfälle någon gång i livet har upplevt att hen inte passar in, att hen inte är som alla andra. För en del kanske det är en kort och flyktig upplevelse men vi har nog alla ändå varit med om känslan att vara den som sticker ut. Jag har själv haft den känslan. Ibland ofta och ihållande, ibland helt kort. En tanke har grott i mig under en tid och med den ännu en gång känslan av att vara en udda fågel. Den fula ankungen.

Det hela började år 2012 en solig juni dag i vår huvudstad. Då hade jag mitt första möte med vad som skulle komma att bli en trogen följeslagare. En följeslagare som såg till att jag alltid kom fram dit jag skulle, som kunde ta unika fotografier och som visste exakt hur många minuter det skulle dröja innan bussen nådde just min hållplats. Varje liten fundering kunde utredas ögonblickligen. Vad är saldot på mitt transaktionskonto? När börjar bion? Vad är det för telefonnummer till taxi? Vilka öppettider har Willys och hur var nu receptet på högrev? Ingen fråga behövde vänta på att bli besvarad. Ingen tid innehållslös eller tråkig. Den här följeslagaren gjorde allt jag önskade och mer…

Till en början var min smart phone en tillgång som gav möjligheter. Det är den fortfarande men inte bara. Den är även en begränsning och ett hinder. Den hindrade mig från att lära känna nya kollegor i fikarummet, hindrade mig från att se och aktivt vara med om en del händelser i mitt liv. Den begränsade mina möjligheter att vara närvarande IRL och nästintill utplånade chansen att då och då bli riktigt uttråkad. I det stora hela gjorde den mig till en sämre mamma, fru, syster, vän och människa än jag önskar vara. Så jag bestämde mig för att göra en förändring.

Jag började med att ta bort alla onödiga appar banken, fb, words in a pic osv, sedan stängde jag av all data trafik. Rätt snabbt insåg jag att det inte hjälpte till 100 %. Min Samsung Galaxy S4 var så förknippad med en viss typ av användning och beteende att den nu påverkade mig negativt bara genom att existera. Nästa steg var ett besök hos Phone house för att undersöka mina alternativ. Nej det går inte att avinstallera internet. Nej det finns ingen knapptelefon utan internet men med en skapligt bra kamera. Tyvärr har vi inget som passar dig och dina önskemål. Väl hemma igen tömde jag telefonen på foton och återställde den till fabriksversion och sålde den samma dag.

Jag har nu en simpel knapptelefon som på sikt kommer att kompletteras med en kompakt kamera. Jag känner mig fri. Helt plötsligt har jag fått lite mer tid. Tid att läsa, titta på omgivningen, tid att pusta ut och reflektera över dagen. Tid att vara uttråkad, vilket helt enkelt leder till att allt roligt känns så mycket mer! Att vara en turkos uggla förklädd till en gråsparv är inget för mig. Jag har kommit fram till att jag mår bäst om jag öppet vågar vara den udda fågel som jag känner mig som på insidan.

/Ramona

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ingrid Lindelöw Berntson » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Tack Cecilia! Själv fick jag inga kostråd alls när jag hade förhöjt blodsocker. ..”

  • Annika Svensson » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Ja, det där lät ju bara för bedrövligt!? Tur att det finns andra, som du med fl..”

  • Sandra Edlund » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Jag blev lika chockad som dig. Jag förstår poängen med att det är viktigt att få..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln