https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13962644_1250618118304785_7860197229721077201_n.jpg?oh=4210c6d51631d5c77777235a443bcc02&oe=584848F0
 
LOGGAGYMUrstarkUmeå

Ömsesidig inspiration

En av mina största källor till inspiration är mina barn och detta gäller inte minst träning. Det var den grundläggande tanken att vara en god förebild som bland annat fick min ända ur soffan i första läget. Men också att kunna ge mina barn det bästa av mig själv rent fysiskt. Jag vill inte vara den som säger till sonen att:
Nä jag kan inte springa med dig.
 Nä jag orkar inte lyfta dig.
Nä jag kan inte, jag kan inte, jag kan inte.

Jag vill vara den som säger : Jag kan! I så många lägen som möjligt.
Jag vill vara den som springer tills ungarna inte orkar mer och som lyfter ungarna utan problem när de vill. Jag vill vara den som hoppar med cykeln osv. Ja jag vill vara en cool och närvarande farsa så länge det går helt enkelt. Mina barn är föresten 4 & 7 så jag har ett litet tag kvar innan jag blir pinsam i alla fall. Jag vill alltså kunna vara så stark, snabb, uthållig, rörlig, smidig  som möjligt för att ge mina barn den mest givande föräldern som går.

En annan sak som är viktig när det gäller träning och barn är ju att göra rörelse och träning till något naturligt och normalt i våra liv. Är vi vuxna bra förebilder och inte gör träning till något konstigt så blir det likadant för barnen. Om jag gör Burpees , springer, lyfter tungt, välter däck, slår med slägga osv så tycker inte barnen att det är konstigt. De inspireras. Och de är gärna med och hör och häpna… de gör lika som vi. Så jag vill inte bara vara en cool farsa utan jag vill också ge mina barn bästa möjliga förutsättningar till ett fortsatt bra liv genom rörelse.

Detta är också en grundbult i URSTARK och en viktig anledning till att vi håller på med det vi gör. Så när ni rör er låt era barn dela stunden med er eller låt de åtminstone se er ”in action” och var stolta över er träning!

Lev mer, lev Urstark

/Fredrik

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Ingrid Lindelöw Berntson » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Tack Cecilia! Själv fick jag inga kostråd alls när jag hade förhöjt blodsocker. ..”

  • Annika Svensson » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Ja, det där lät ju bara för bedrövligt!? Tur att det finns andra, som du med fl..”

  • Sandra Edlund » Ovilja eller ren okunskap ?:  ”Jag blev lika chockad som dig. Jag förstår poängen med att det är viktigt att få..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln